Alarmfase 3 | SKITTERENDE DAG IN SNITS!
14787
post-template-default,single,single-post,postid-14787,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-9.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

SKITTERENDE DAG IN SNITS!

SKITTERENDE DAG IN SNITS!

Bij Alarmfase 3 is het de laatste weken eerder regel dan uitzondering om meer dan anderhalf uur te rijden naar een optreden. Na Halle (België) en Winkel (kop Noord-Holland) bezochten we dit keer het hooge noorden: de Sneeker Dweildag! Met een nagenoeg complete bezetting plús heel wat fans vertrokken we om half 10 ’s ochtends met een recordaantal auto’s. Uiteraard werden er onderweg broodjes bal genuttigd, zowel door de A6- als de A27-routevolgers. In Sneek stonden begeleiders Frank (a.k.a. Fred Kroket) en Henk voor ons klaar. Op het programma: een gezamenlijke opening, 3x optreden, een foto op de brug en een gezamenlijke finale met het prachtnummer Batje Vier. Het zonnetje kwam door, de Sneeker bevolking was uiterst vriendelijk (en soms een tikkeltje apart, zoals de papegaaiman) en de eerste biertjes smaakten uitstekend (maar die moet je dan wel betalen, Kees…).

We hebben héérlijk opgetreden! Verrassend hoogtepunt tijdens de eerste set was Lieke die met de Thrift Shop-borden rondstuiterde als een malle. Het publiek zal de tekst niet gelezen kunnen hebben, maar het applaus liet zien dat ze het wel hilarisch vonden. En wij ook! Het tweede optreden was spannend, aangezien we na toppers Bluswerruk moesten die zó’n vette sound hebben, kippenvel! Met hun optreden hadden ze het plein lekker volgespeeld waar wij van konden profiteren. Tijdens het derde optreden sjansten onze trompetmannen (voor de laatste keer als volledig mannelijke sectie) met een dame in het publiek. De trombones dachten daarna ook beet te hebben bij haar, maar waren eigenlijk gewoon tweede keus. Oja, en Krista nog niet op tijd aansluiten en speelde haar solo voor een heel ander persoon in het publiek.

De finale werd opgewarmd door een leuke zanger met gitaar. En daarna de prijsuitreiking… We hebben de publieksprijs gewonnen!!!! Hoe gaaf is dat?! Dat betekent dat we 1 augustus op een boot mee mogen varen tijdens de Sneekweek! Bij het bekendmaken van de prijzen in de wedstrijdklasse had Blusswerruk een derde prijs te pakken. Proficiat! De Putkapel uit Sneek werd eerste (ook proficiat!) waarmee wij tweede werden. Wij zijn als een Fries zo trots! Sneek: bedankt voor de topdag. De verre reis was het méér dan waard. Kusjes voor de papegaaiman!