Alarmfase 3 | BEMMELSE DWEILDAG GRANDIOOS SUCCES
14781
post-template-default,single,single-post,postid-14781,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-9.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

BEMMELSE DWEILDAG GRANDIOOS SUCCES

BEMMELSE DWEILDAG GRANDIOOS SUCCES

Het zit er weer op. Wát een geweldig weekend hebben we weer achter de rug. De Bemmelse Dweildag 2016 was wederom een grandioos succes. Voor ons, maar ook voor de totale organisatie. De jubileumeditie – namelijk de 30e – is de boeken in gegaan als een Zeer Geslaagde. Velen maakten zich zorgen over het weer: zou onze lieve heer wel echt een Bemmelnaar zijn en zorgen voor een aangenaam temperatuurtje zonder regen? Het antwoord is ja! Dat ieniemienie buitje rond de klok van drie uur vergeten we voor het gemak even…

Voor AF3 begon het weekend op de vrijdagmiddag. Op de Dweilcamping (ook dit jaar weer TOP verzorgd door de mannen van Bemmel 8) bouwden wij onze (party)tentjes op naast onze Friese vrienden de Feintsjes. Het zonnetje scheen, de pils was koud, kortom, twee uitstekende ingrediënten voor een gezellig muzikaal weekend. Na een avond gezelligheid was het zaterdag weer tijd om de handen uit de mouwen te steken in het dorp. Alarmfase 3 maakt onderdeel uit van de 200 Dweilwilligers die ervoor zorgen dat het dorp binnen mum van tijd wordt omgetoverd in het geel-blauw van de Bemmelse Dweildag. Aan het einde van de middag werd de Dweilcamping officieel geopend. Korte-broeken-weer! En veel gezelligheid met de inmiddels aangekomen Fransen, Zweden en Zwitsers. Na de heerlijke barbecue van Bemmel 8 hebben we onze set ten gehore gebracht voor de campinggasten. Feest!! Wat een fantastische opwarmer voor de Dweildag zelf! Met een enorm goed gevoel sloten we de avond af op het Kinkelplein in de feesttent met de band Kaliber.

Op zondag brak De Dag dan toch echt aan. Dit jaar vergezelden de Rotjes ons bij de opening: het Bemmels Dweillied gezongen door Jos de Waal. En toen mochten we aan de bak. Vier mooie optredens op de wedstrijdpodia zonder jury maar met ons altijd aanwezige trouwe publiek. Rijendik! Ons thema Boyband/Girlband knalde heerlijk: Everybody (Backstreet Boys) gevolgd door Relight My Fire (versie van Thake That). Vervolgens Wannabe van de Spice Girls en I Want It That Way van wederom de Backstreet Boys. Daarna feesten met O’Zone: Dragostae Din Tei en de heupjes los met The Temptations: My Girl. Om vervolgens knallend af te sluiten met Surivor van Destiny’s Child.

Wat was het weer fijn. Wat zijn we toch altijd weer trots op ons dorpje, op al die Dweilwilligers. En wat voelen we ons gezegend met al onze lieve vrienden, familie en fans, die ons trouw komen bewonderen. Hopelijk hebben jullie net zo’n gave dag gehad als wij!

Waar andere jaren de Bemmelse Dweildag zo’n beetje het einde van ons seizoen was, mogen we dit jaar nog maar liefst drie keer aan de bak, tijdens het Promsweekend in Doornenburg, de Vierdaagsefeesten in Nijmegen en als toetje de Zwarte Cross! Na zo’n geweldig weekend hebben we daar nog meer zin in dan we al hadden!