Alarmfase 3 | 200% in Concert
14785
post-template-default,single,single-post,postid-14785,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-9.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

200% in Concert

200% in Concert

Alarmfase 3 kijkt met een zéér goed gevoel terug op de vierde editie van 100% in Concert met thema Liefde. Of moeten we zeggen, 200% in Concert? Want wat wás het een gave editie. Volgens velen de beste sinds jaren. En dat voelde voor ons ook zo. ”Wat lopen jullie toch allemaal te stralen!” zei een bezoeker in de pauze tegen een rondfladderende muzikant. De hele sfeer was er naar: het versierteam had al weken hard gewerkt om de tot in de puntjes verzorgde aankleding te regelen: hartjes, hartjes en nog meer hartjes. Waxinelichtjes in hartjesvorm. Kartonnen hartjes geplakt op zo’n beetje alles. Cupido’s in zilveren hoepels aan het plafond. Levende Cupido’s bij de entree (inclusief blote behaarde mannenbenen, herkenden wij daar toevallig de voorzitter en de sponsorcommissie van de Bemmelse Dweildag?!). Een rode loper. En heel veel roze, rood & glitter. Prachtig!

Het concert was nagenoeg uitverkocht, dus het was volle bak in het OBC. Presentatoren Stan & Roland namen het publiek (en de muzikanten, want ook die wisten van niks) mee in de familievete Meurs & Cornelissen, die elkaar deze avond zouden treffen op een bruiloft. Werkelijk alle kleine details werden aan dit stukje cabaret opgehangen, hilariteit ten top. Van een beschreven wc-bril tot aan een gedicht van tante Nel: het publiek lag dubbel. Toch bleven de heren als echte presentatoren betaamd in de luwte van waar het uiteindelijk om draaide: de 100 muzikanten van Alarmfase 3, de Rotdweilers en UDI die ruim 2 uur diverse stukken ten gehore brachten, waaronder enkele met zang door Elke en Mike. Van het vrolijke bombastische Concert Tune tot de feel-good-klanken van Michael Bublé’s Beautiful Day. Van kleine ensembles van de nummers Zelfs Je Naam Is Mooi (zanger Oppie), Mag Ik Dan Bij Jou (zangeres Lieke, met persoonlijke boodschap van Claudia de Breij herself) en Run (of was het Snow? Door Mike & De Droeftoeters) tot de eigen setjes van de drie orkesten. Ja, aan variatie geen gebrek. Als klap op de vuurpijl hadden dirigenten Cees en Robert nog een nieuwe tekst gemaakt op Liefde Voor Muziek: een persoonlijke ode aan de Bemmelse musici. Ook dat was weer een gave verrassing.

Kortom: stralende gezichten, een goede afterparty (de frituur bij familie Spanbroek bleef maar draaien) en een vlotte afbreeksessie op de zondag maakt dat we moe maar voldaan terugkijken op een geweldig weekend. Muziek verbindt, dat bewijst zo’n concert maar weer eens. Lieve Krista en Ralf, als afgevaardigden van AF3 in de organisatie: héél erg bedankt! Soms was het misschien wat leuren in onze club, maar het resultaat was zó geweldig dat we heel erg blij, trots & tevreden terugkijken. Cees, dank voor jouw begeleiding en bevlogenheid! En lief publiek, lieve fans, allerliefste vrienden & familie: jullie enthousiaste reacties, dáár doen we het voor. Als jullie genieten, genieten wij 200%. It was a beautiful day!

Tot zover dit lichtelijk emotionele verslag. Schrijfster Joske heeft nog wel wat daagjes nodig om die brok in haar keel te laten verdwijnen… 😉